KFUM Uppsala KFUM Uppsala

Translate

Alnäs

Välkomna till KFUM Alnäs!

 

Gården ligger naturskönt vid Mälaren en mil från centrala Uppsala och har bjudit till nöje sedan 1906. Se solen glittra i vattnet och ta del av den mångfald av aktiviteter som Alnäs kan erbjuda. Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy program efter våra besökares önskemål och behov.

Upplevelsen, rörelsen och gemen­skapen står i centrum för oss. Hit kommer grupper för att lära känna varandra, knyta starkare band och utvecklas eller som avslut­ning­saktivitet. Oavsett anled­n­­­ing arbetar vi alltid för att vistelsen hos oss ska bli ett minne för livet och att våra deltagare ska vilja återvända. För oss är det viktigt att våra besökare får prova nya aktiviteter och stärka själv­känslan både individuellt och i grupp.

Klicka på Alnäs fliken här ovanför och välj i menyn aktiviteten du är ute efter.

Dagläger

Alnäs driver Uppsalas största daglägerverksamhet för barn i ålder 7-15 år.
Under sommarens 9 veckor kan barnen välja mellan 13 olika aktiviteter.

Skolresa/Lägerskola

Alnäs kan erbjuda logi för upp till 40 personer, dels nyrenoverade Sandnäs­huset samt sovsal i den nybyggda sportstugan i direkt anslutning till Sand­näs. I Sandnäshuset sover ni på övervåningen med stor balkong och utsikt över Mälaren. Där finns också ett mindre kök samt handikapptoalett. I sportstugan finns sovsal, två toaletter, omklädningsrum med dusch och bastu. Gå in under fliken lägerskola så hittar du mer information där. Vi erbjuder både självhushåll eller helpension.

Konferens

Förlägg er dagkonferens/aktivitetsdag på KFUM Alnäs.  Vi skräddarsyr Er upplevelse i en fin friluftsmiljö.  


Teambuilding

 

40 samarbetsövningar

Alnäs teambuildingbanor är ett gyllene tillfälle att utveckla din grupps förmåga till samverkan. Tillsammans med en instruktör möts gruppen av ett antal utmaningar, alla med den gemensamma nämnaren att det bara finns ett sätt att lösa problemet – att samarbeta. Samarbetsövningarna är perfekta för alla grupper; en isbrytare i en ny grupp och en chans att studera och bryta rollmönster i inövade grupper. Målsättningen är att varje deltagare efter ett pass ska ha fått stärkt tilltro till sin egen och gruppens förmåga att växa. Utifrån Era önskningar väljs ett antal av övningarna ut och skapar en anpassad utmaning för just Er grupp.

Höghöjdsbanan

På höghöjdsbanan arbetar du med att öka din tilltro till dig själv.

Här bjuds deltagarna på utmaningar utöver det vanliga. Höghöjdsbanan är belägen uppe i trädkronorna med utmaningar på 5-12 meters höjd. Aktivit­eterna strävar efter att deltagaren ska få möjlighet att prova sina gränser och därigenom öka självkänslan. Höghöjdsbanan brukar kallas en upplevelse för livet. Ingenting för den höjdrädda!

Höghöjdsbanan kan av säkerhetsskäl endast erbjudas från årskurs 7 och uppåt. Minimilängd är140 cm.

Äventyrsbanan består av 3 olika stationer från 10-15 m. Det går att kombinera höghöjdsbanan med ett äventyr. Vi anordnar program efter önskemål.

Våra äventyr består av:

  • Jacobs stege – Klättra i grupp
  • Vipern – Stolphopp 12 m höjd
  • Gungan – Jätte gunga 14 m höjd
  • Backstapling – Bygg så högt du kan

Klättervägg

Alnäs kan erbjuda en tvåsidig 10 meter hög klättervägg med klättringsbanor av olika svårighets­grad.