KFUM Uppsala KFUM Uppsala

Translate

Skola/Förening

KFUM Uppsalas friluftsgård Alnäs ligger naturskönt vid Mälaren en mil från centrala Uppsala och har bjudit till nöje sedan 1906. Se solen glittra i vattnet och ta del av den mångfald av aktiviteter som Alnäs kan erbjuda. Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy program efter våra besökares önskemål och behov.

Upplevelsen, rörelsen och gemen­skapen står i centrum för oss. Hit kommer grupper för att lära känna varandra, knyta starkare band och utvecklas eller som avslut­ning­saktivitet. Oavsett anled­n­­­ing arbetar vi alltid för att vistelsen hos oss ska bli ett minne för livet och att våra deltagare ska vilja återvända. För oss är det viktigt att våra besökare får prova nya aktiviteter och stärka själv­känslan både individuellt och i grupp.

Uppsala KFUM grundades 1876 och är idag en av Uppsalas största föreningar. Alnäs friluftsgård har varit i Uppsala KFUMs ägo sedan 1906 och hade 2015 2004 medlemmar. Alnäs har förutom lägerskole­verksamheten också Uppsalas största sommarverksamhet för barn i åldern 7-15 år. För oss på Alnäs är det viktigt att alla har möjlighet att komma hit och vi arbetar bland annat med barn med neuropsykiatriska funktionshinder samt flyktingbarn.

Under fliken Alnäs hittar Ni information om aktiviteter, boende, priser, resväg och annat som vi tror ni vill veta, och om ni har övriga frågor är ni alltid välkomna att höra av er till oss. Här på Alnäs står ledare, instruktörer och annan personal redo att välkomna er för en minnesvärd vistelse med skratt, lek och avkoppling. Välkomna!