KFUM Uppsala KFUM Uppsala

Translate

Aktiviteter

aktiviteter

 

Tryck här för att se alla priser:

Priser 2018

 

KLÄTTERVÄGG (INSTRUKTÖRSLEDD)

Alnäs kan erbjuda en tresidig 10 meter hög klättervägg med klättringsbanor av olika svårighets­grad. Precis som för höghöjds­banan kan inte väggen nyttjas vid extremt dåligt väder och vi förbehåller oss rätten av att ställa in aktiviteten.

Beslut om avstängning av klätterväggen fattas av utbildad instruktör och självklart debiteras ingenting om detta skulle inträffa.

En nyhet är boulderväggen, en 3 meter hög vägg med överhäng.

 

BACKSTAPLING (INSTRUKTÖRSLEDD)

Vem kan bygga det högsta tornet av drickabackar? Säkrad i klätterrep ska du stapla så många backar som möjligt på varandra samtidigt som du sitter längst upp på tornet.

 

NATUR-REBUS

Bege er upp i skogen utrustade med karta, tillsammans skall ni leta efter ledtrådarna som finns längs stigarna. Klarar ni alla 8 stationer väntar en kodnyckel  i slutet av banan.

En utmaning i skogen!

 

STUDSMATTA (INSTRUKTÖRSLEDD)

Ta chansen att testa på riktiga trampoliner med utbildade instruktörer. Säkerhetstänkandet har alltid stått i fokus hos oss på Alnäs och vill gärna föra det vidare för att ni ska kunna hoppa säkrare på de allt vanligare trädgårds­studsmattorna.

Endast möjligt vid vackert väder.

Men tänk på att va ute i tid så vi hinner få in en instruktör till denna aktivitet.

 

 

KANOT

Efter en kanotinstruktion där ni får lära er grunderna i paddling får ni tillgång till kanoterna under 2 timmar. (under förutsättning att en vuxen finns med)

 

MÅNGKAMP

Dela upp klassen/gruppen i minst 2 lag och tävla mot varandra i övningar så som blåsrör, lagskidor, kanotstaffet, och många andra tävlimgar där man tävlar mot varandra i hela lag eller väljer ut en/flera som representerar laget.

(se de olika övningarna/tävlingarna under fliken mångkamp)

 

FLOTTBYGGE

En samarbetsövning där gruppen delas i två lag. Med hjälp av tunnor, rep och slanor skall gruppen konstruera och paddla en flotte som kan bära minst 3 personer. En rolig och blöt aktivitet.

 

HÖGHÖJDSBANA

Här bjuds deltagarna på utmaningar utöver det vanliga. Höghöjdsbanan och de tre äventyrsstationerna är belägna uppe i trädkronorna med utmaningar på 5-12 meters höjd. Redan på 5 meter ovan mark pirrar det härligt i magen!

Här provar deltagaren sina gränser tillsammans med trygg och välutbildad personal. Höghöjdsbanan är en upplevelse för livet, där varje steg är ett utvecklande steg! Dessa banor riktar sig primärt mot personlig utveckling, men självklart med omgivande grupp som fint stöd.

Gruppens uppmuntran får ofta individen att våga anta utmaningar som man aldrig trodde sig kunna klara.

 

Höghöjdsbanan erbjuds från årskurs 5 och uppåt.