• Slide Empowering
  • Slide Young
  • Slide People

Höga grader till anrik KFUM-förening i Uppsala

Cecilia Ralfe-Stelander och Cenneth Sparby i KFUK-KFUM Uppsala Aikidoklubb, har tilldelats graden 7 dan svart bälte av Aikikai Hombu Dojo i Tokyo. En hög utmärkelse till två veteraner i klubben, som grundades 1967. Cecilia, som började träna 1969, är dessutom den första kvinnan i Sverige att uppnå denna höga grad!

Hon har instruerat såväl i Sverige som i Ryssland, Vitryssland, Ukraina och Tjeckien.
Cecilia var även med om att starta jämställdhetsarbetet i svensk aikido, och är engagerad i Riksidrottsförbundets jämställdhetsprojekt.

Cenneth började träna i mitten av 70-talet, och har haft flera internationella seminarier och träningsläger i bland annat Rumänien, Ryssland, Tjeckien, Sydafrika och Argentina. Han lär även ut aikido för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, pensionärer och arbetsgrupper på företag och i organisationer.

Tillsammans har de båda drivit ett mångårigt Sida-projekt i St Petersburg. Temat var ”Aikido som medel för demokratiutveckling”. Cecilia och Cenneth även huvudinstruktörer på KFUK-KFUM Uppsala Aikidoklubb, som grundades 1967 och hör till en av landets största och äldsta aikidoföreningar.

– Aikido en mjuk och traditionell japansk kampkonst utan tävlingar. En lustfylld träningsform med självskydd, rörelseglädje och harmoni som ledord. berättar Cecilia och Cenneth.
Klubben har sin verksamhet på KFUMs Budohus i Svartbäcken, Uppsala. En unik samlingsplats för flera kampkonster som karate, aikido, naginata, iaido och kendo. Verksamheten är ett resultat av engagerat ideellt arbete av medlemmarna samt ekonomiskt stöd av KFUM Uppsala och Uppsala kommun.

Kontakt:
Telefon: 018 – 15 63 00
E-post: kansli@kfumuppsala.se
Svartbäcksgatan 20
753 32 Uppsala