KFUM Scouternas Almanacka 2022

26 oktober 2021

Nu finns KFUM Scouternas almanacka i 2022 års upplaga att beställa.

Beställ snarast – Först till kvarn!

Pris
130 kr/st + ev. porto

Beställ dina kalendrar på kansli@kfumuppsala.se eller ring oss på 018 – 15 63 00. Ange antal och om du vill komma förbi och hämta upp dem eller om du vill att vi skickar dem per post. Upphämtning sker på Alnäs, Mälarvägen 14-16. Betalning sker via swish eller bankgiro.

Almanackans historia
1945 kom KFUM & Scouternas almanacka ut för första gången! Almanackan är nu en klassiker i svenska hem och skolor – en nostalgitripp och ett samlarobjekt. 2022 års almanacka följer traditionen och tar dig med på en härlig resa mellan årstiderna.

Idéen till almanackan föddes i början av 1940-talet. En av våra scoutledare arbetade som lärarinna i småskolan, som ville ha ett pedagogiskt och roligt sätt att lära ut almanackan till sina elever.

I KFUM & Scouternas almanacka får därför året och årstiderna växa fram med hjälp av bilder, en för varje månad. Under åren har landets ledande illustratörer och konstnärer hjälpt oss med bilderna som sammanfattar scouternas verksamhet och mötet mellan människa och natur. Att få klistra upp den nya månadsbilden på almanackan har varit ett kärt nöje för barn i flera generationer.

Årets almanacka är illustrerad av Thérèse Lindström.