Skip to content
Sök

Motus

med sektionerna Trampolin, Klättring, Parkour och E-sport.

KFUM Uppsala Trampolin bildades redan 1973 och har bedrivit en mycket uppskattad verksamhet i över 40 år för barn och ungdomar. Vi fokuserar på en breddverksamhet där alla är välkomna och arbetar för att erbjuda en tävlingsfri zon där barn och ungdomar blir bekräftade för vem de är och inte vad de gör.

Trampolinföreningen byter namn till Motus under året 2021. Föreningen har utvecklats och blivit större. Fler sektioner har bildats och därmed behövde även föreningen anpassa sitt namn. Det nya namnet Motus kommer från Latin och betyder rörelse.

E-sport

KFUM Uppsalas e-sportsverksamhet startades våren 2020 och bedriver idag en uppskattad verksamhet för barn och unga. Vårt fokus ligger på spelandet, fysisk aktivitet samt prat om hälsosamt spelande. Vi arbetar också för att erbjuda en aktivitet där alla blir bekräftade för vem de är och inte vad de gör.

Läs mer ->

Klättring

KFUM Uppsalas klättringsverksamhet startades 2017 och bedriver idag en uppskattad verksamhet för barn och unga. Vi arbetar för att erbjuda en aktivitet där alla blir bekräftade för vem de är och inte vad de gör.

Läs mer ->

Parkour

Parkour är en träningsmetod som går ut på att träna kroppen på ett smidigt och kontrollerat sätt för att kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen, med enbart kroppen som hjälpmedel. idrotten innehåller rörelser som hopp och rullar samt andra olika tekniker för att forcera hinder samt övningar för att testa fysisk och mental styrka hos utövaren. Barn och ungdomar lockas till parkour för att det är en bra, rolig och allsidig träning samt för den kroppsliga utmaningen, det lekfulla kreativa tillvägagångssättet/n, önskan att utvecklas och inte minst passionen för träningen. Vi testar gränser, övervinner mentala spärrar och trivs oerhört bra med gemenskapen. Det är en bra träningsform för dig som vill träna upp kondition, balans, smidighet och koordination.

Läs mer ->

Trampolin

Trampolin är en utmärkt träningsform där både balans, koordination, smidighet, kondition och styrka tränas. Det är också en varierande sport med ständigt nya mål och upplevelser vilket driver hopparen att fortsätta för att hela tiden testa gränserna.

Läs mer ->