Uppsala Survival run

12 september 2023

Den 24e september anordnar Uppsala survival Sveriges kanske mest tekniska hinderbanelopp och Sveriges hittills enda Survival Run!

Survival Run är en egen hinderbanesport från Nederländerna som skiljer sig från övriga OCR som vi är vana vid i Sverige genom att det ställer ett högre krav på teknik snarare än muskler för att kunna genomföra det. Framför allt utmanar det repklättringsfärdigheterna.
I alla Survival Runs får man en T-shirt/väst med startnummer samt ett armband. T-shirten/västen ska vara på under hela loppet och den får man med sig hem när tävlingen är över, istället för en medalj. Armbandet får man behålla OM man lyckas klara alla hinder. Lyckas man inte genomföra ett hinder blir man av med armbandet och får en tilläggstid på 120 min per icke genomfört hinder. Man får självklart obegränsat antal försök på sig (så länge som tävlingen pågår).
Tävlingen genomförs i tre klasser:
  • Motionsklass 6+ km –
    För dig som vill prova på Survival i en enklare men fortfarande utmanande form. Omkring 6 km med ca 25 hinder. Obegränsat antal försök på alla hinder, med tidstillägg för varje hinder du inte klarar.
  • Motionsklass 11+ km –
    För den avancerade löparen som vill ha en riktig utmaning för sin greppstyrka, uthållighet och hinderteknik. Omkring 11 km med ca 40 hinder. Obegränsat antal försök på alla hinder, med tidstillägg för varje hinder du inte klarar.
  • Elitklass 11+ km –
    Vill du stå på pallplats och ta emot medalj? Då är elitklassen för något för dig! Elitklassen får starta först men annars gäller samma regler som för motionsklass 11 km. Elitklassen är endast för de snabbaste och mest tekniska hinderbanelöparna. Omkring 11 km med ca 40 hinder. Obegränsat antal försök på alla hinder, med tidstillägg för varje hinder du inte klarar.